BestWater Slovenija

http://www.najboljsavoda.si

Vodni filter / Pitna voda / Čiščenje vode / Živa voda
Profesionalni vodni filtri BestWater za čiščenje vode na osnovi tehnologije reverzne osmoze

REVERZNA OSMOZA

Kako deluje reverzna osmoza (obratna) pri BestWater filter sistemu

Kako deluje reverzna osmoza

Osmoza se pojavlja v naravnem okolju in v vseh živih organizmih. To je postopek pridobivanja ravnovesja med koncentracijami dveh tekočin z uporabo pol prepustne membrane. Tako pride do različnih količin vode pridobljenih na obeh straneh membrane.

Reverza tega pojava je lahko uporabljena za obdelavo vode. To je možno zaradi dejstva, da je vodni tok lahko kontroliran z visokim pritiskom ne da bi ohranil razpršenost in izravnavo ampak za odstranitev škodljivih sestavin. To pomeni, da ko je slana raztopina pritisnjena na membrano, prepušča samo vodne molekule. Škodljive snovi, razstopljene v vodi so ustavljene na eni strani membrane, medtem ko dobimo na drugi strani popolnoma čisto vodo. Ker imajo pore velikost premera 0,1 nanometra (ena milijoninka milimetra) v okviru velikosti najmanjše molekule, je reverzna osmoza znana tudi kot molekularna filtracija. Samo molekule vode so dovolj majhne, da lahko pronicajo skozi pore.

 

 

velikost vodne molekule | reverzna osmoza

Jedro vsakega molekularnega filter sistema je večplastna membrana, sestavljena iz organskih polimernih materialov. Proces, ki se je uspešno pojavljal na miljone let v naravnem okolju in katerega uničuje človek, se lahko v primeru vode vrne z lasersko tehnologijo.

Membrane so narejene iz različnih materialov. V glavnem se uporabljajo filmi. Voda pod visokim pritiskom (približno 3 – 6 barov) se pretaka (naravnost k zvitkom) skozi prazne prostore med zvitki in se razdeli v dva tokova:

 

 

 

 

En tok teče skozi membranine fine pore in je poslan v smer navijanja kjer prečiščena voda pronica v notranjost zavite perforirane cevi, drugi tok pa potuje skozi celotno cev, in jo zapusti na drugi strani.

membrana | reverzna osmoza

 

MOLEKULARNA FILTER MEMBRANA
Večplastna membrana je tako tanka, da
samo vodne molekule pronicajo skozi.
Večje molekule so ustavljene in usmerjene
proti odtoku.

 

Običajne membrane so sestavljene iz plastike-polimernih filmov, ki so znani po kratici CTA ali TFC. CTA pomeni „cellulose triacetate“, TFC je pa okrajšava za angleški izraz „thin film composite“. Obe membranski vrsti se razlikujejta na trgu ZDA in EU po delovanju in ceni. V Evropi želijo biti tržno usmerjeni k precej višji ceni od TFC membran. CTA membrane imajo rok uporabe do največ 12 mesecev, medtem ko lahko TFC membrane delujejo več let.

Za BestWater sisteme so značilne TFC membrane, podjetja Filmtec. Samo TFC membrane zagotavljajo stalen in prvo kakovostni razred vode. Z reverzno osmozo vode, pod mikroskopom je vidno da je sposobno filtrirati trdne delce z visoko učinkovitostjo vseh tekočin, ki so skoraj v celoti iz vode. Glede na količino, ta proces nima nobenega vpliva na morebitne negativne ali pozitivne učinke, ki jih dana snov ima. To pomeni, da so vse raztopljene snovi in minerali odstranjeni iz vode. Z vidika prehrane je drugi vidik zanemarljiv. Kot edini porabnik vode ne zadovolji dnevnih potreb po mineralih, tudi če predpostavimo da so za ljudi razpoložljive. Izkušnje kažejo in številni strokovnjaki so potrdili, da voda očiščena vseh tujih snovi, ugodno vpliva na človeški organizem. Številne raziskave po vsem svetu so prikazale prednosti obratne osmoze, uporabljene tako v industrijskem obsegu in v proizvodih namenjenih za posamezne uporabnike. Eden od primerov je ameriška objava, oktobra 2007, ki opisuje dobre rezultate o uporabi obratne osmoze na področjih, kjer je voda onesnažena z arzenom.


© BCH d.o.o. - NAJBOLJŠA VODA - SLOVENIJA