Društvo letos praznuje 20 let            

PRIREDITVE 2019
RACELAND 2019
PO MEDVEDJI SLEDI 
OD ŠTORKLJE DO TORKLJE
OLD-TIMER ŠTAJERSKA
DOGODKI V SLIKI
PREDNOVOLETNO SREČANJE
DRUŠTVO
O DRUŠTVU
ČLANI DRUŠTVA
 KLUBSKE NOVICE
 
SPONZORJI
 
Avto, radio, televizija, ženske

Naslov društva:
Litijska cesta 64 b, 1000 Ljubljana

Društvo je bilo ustanovljeno 
14. decembra 2000
tak je bil naslov v dnevniku Dnevnik, o njegovem življenju

codelli.jpg (13279 bytes)  

O DRUŠTVU

Društvo 3_zvezde, tekmovalna ekipa starodobnikov Codelli
Litijska cesta 64 b, 1000 Ljubljana
e-mail: 
predsednik:
franci.mugerle@maop.si
podpredsednik
: mirko.gorazd.prosek@gmail.com

 

Dobrna_2.JPG (544448 bytes) Dobrna_3.JPG (582230 bytes)

Antonovi predniki so se v 16. stoletju preselili na Goriško. V naslednjem stoletju so postali vitezi in po naselitvi v Ljubljani člani kranjskih deželnih stanov. Peter Anton Codelli je leta 1700 kupil grad Turn danes Kodeljevo. Sredi 18. stoletja so Codelliji postali baroni in ena najmočnejših fevdalnih družin na Kranjskem. Zakoncema Karlu in Rozaliji se je na pomlad 1875 v Neaplju, kjer sta bila na oddihu, rodil  sin Anton. Pri štirih je ostal brez očeta, zato mu je mati skušala zagotoviti kar najboljšo izobrazbo. Maturiral je na gimnaziji za plemiške sinove v Gradcu, nato pa se je kot številni njegovi predniki in sorodniki zapisal vojni mornarici. Kmalu se je ohladil za pomorstvo, se je pa ogrel za šest let starejšo plemkinjo Emmy Auersperger, toda njen oče ga je vrgel skozi vrata. Mati mu je v tolažbo kupila avto izdelan v Benzovi tovarni. Ko se je po vožnji z Dunaja sredi novembra 1898 pojavil s svojim avtomobilom v Ljubljani, je označil začetek novega, avtomobilističnega obdobja na Slovenskem.
Pri 23-letih se je Anton Codelli podal na pot do Nice, kamor je prispel po desetih dnevih vožnje med slovesnim oglašanjem zvonov, ki so pozdravljali začetek leta 1899. Na Rivieri je na ruleti zaigral svoj prvi avto, a je kmalu kupil drugega: štirisedežni daimler z močjo 6 KM. Z njim se je udeležil dirke Salzburg-Linz-Dunaj, na kateri je dosegel v svoji kategoriji najboljši čas: 324 km je prevozil s povprečno hitrostjo 43,5 km/uro. Tretji avto je izdelal po lastnih načrtih, a ni bil preveč uspešen zaradi prešibkega motorja, zato je motor uporabil za pogon kosilnic in nato za luksuzne ladje na Ljubljanici. Načrtoval je še svoj četrti avto in zanj rotacijski motor (takšen motor v Wanklovi konstrukciji se je pojavil v uporabni obliki šele po drugi vojni!), toda zamisel ni mogel uresničiti. Pozneje je imel še več avtomobilov, kot izumitelj pa se je vpisal med nosilce patentov že leta 1899, ko je s svakom Stadlerjem uveljavil prvenstvo na področju avtomobilskega vžiga, pri katerem je kombiniral stalno žarečo svečko z električnim napajanjem (ta patent je uspel prodati v Francijo). S svojim absolutnim pionirstvom, z vozniškimi podvigi in ambicioznim načrtovanjem ter uveljavljenim patentom je Codelli tudi po mednarodnih primerjavah nedvomno odlična osebnost v samem začetku slovenskega avtomobilizma. O tem piše svetovna literatura, v slovenščini pa izčrpno knjiga 100 let slovenskega avtomobilizma (DZS 1998).
  AUBURN - zašitni znak društva
      
    1936_Auburn_852_Boat_Tail_Speedster.jpg (1259709 bytes)  

Avtomobili znamke Auburn so bili znani športniki na dolge proge (1000 milj, 24 ur, itd.), izdelani v ameriški tovarni avtomobilov iz mesta Auburn (Indiana) med leti 1900 do 1937. Vrsto let je tovarno vodil Erret Lobban Cord znan po tem, da je bil lastnik ali solastnik najbolj prestižnih ameriških firm Cord (Auburn 1929-1937) in Duesenberg (Indianapolis 1920-1937). Tako speedstar kot Cord 812 (1937), ki je shranjen v Muzeju modernih umetnost v New Yorku, izžarevata poseben šarm, dovršene popolnosti.

  Društvo je prostovoljno združenje z namenom:
  • ohranjati tehniško, kulturno in športno dediščino, zlasti starodobnih motornih vozil

  • ohranjati spomin na športno tekmovalno udejstvovanje barona Codellija

  • pridobivati in širiti znanja o starodobnih vozilih, njihovem obnavljanju in vzdrževanju

  • postati v slovenskem prostoru verodostojen sogovornik državnim organom in drugim organizacijam pri razvoju športnega udejstvovanja starodobnikov

  • povezovanje s sorodnimi domačimi in tujimi društvi in organizacijami