3. POSTNA NEDELJA

 

     VAŠE PROŠNJE ZA MOLITEV

Prosimo: - za zdravje in blagoslov vseh prebivalcev naše župnije.

    

     MOLITEV ZA ZDRAVJE V ČASU EPIDEMIJE

     Usmiljeni Oče, tvoj Sin se je rodil, da bi nas odrešil. Prosimo te, podeli vsem, ki trpijo zaradi epidemije, zdravje, potrpežljivost in moč. V svoji dobroti tolaži bolnike in njihove svojce, nam pa odpri oči za vsako stisko in daj, da bomo trpečim pomagali z dejanji. Naj tudi v bolezni, trpljenju in preizkušnjah doživljamo tvojo bližino. Podpiraj zdravstvene delavce in vse, ki skrbijo za bolnike. Prosimo te, naj bodo cepiva in zdravila dostopna vsem, ki jih potrebujejo. Rajnim bratom in sestram, ki so izgubili boj z boleznijo, nakloni večno veselje, njihovim svojcem pa tolažbo vere in pogum. Prosimo te, naj epidemija preneha, da bomo mogli živeti v miru in blaginji. Po Kristusu, našem Gospodu. Amen.

Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.

Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.

Vsi Božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

 

     DOGODKI

     SV. MAŠA V ŽIVO PO SPLETU (Youtube kanal):

OB NEDELJAH ob 10.00

MED TEDNOM ob 18.00

POVEZAVA ZA YOU TUBE kanal: https://rb.gy/tkuufn ali preko župnijske spletne strani in župnijske facebook strani!

     Ob nedeljah in praznikih prisotnost vernikov pri sveti maši v cerkvi ni dovoljena. Dovoljena je med tednom (SAMO V ŠENTJAKOBU OB 18.00), vendar je glede na predpise v župnijski cerkvi lahko NAJVEČ 10 VERNIKOV oz. DRUŽIN. Da ne bi prihajalo do nepotrebnih zamer in težav, se je za obisk sv. maše med tednom potrebno OBVEZNO PREDHODNO PRIJAVITI PO TELEFONU (GSM: 041 566 565).

     Bodimo solidarni in razumevajoči in dajmo prednost tistim, ki so darovali za sv. mašo.

     SVETIH MAŠ NA PODRUŽNICAH DO NADALJNJEGA NE BO (premala površina za občestveno bogoslužje), ste pa seveda vsi, ki ste darovali za mašo povabljeni, da pokličete in pridete v Šentjakob.

     OSEBNA MOLITEV IN PREJEM SV. OBHAJILA V ŽUPNIJSKI

CERKVI

NEDELJA – od 7.30 do 8.00 - od 11.00 11.30

OD PONEDELJKA DO SOBOTE: od 18.30 do 19.00

     Naenkrat je lahko v cerkvi največ deset vernikov oziroma družin, ki upoštevajo določila za preprečevanje epidemije.

     Sveto obhajilo je možno prejeti V ZAKRISTIJI, v času, ko bo cerkev odprta za osebno molitev. Vse, ki bi želeli prejeti sveto obhajilo prosim, da se posamezno oziroma v krogu družine zglasite v ZAKRISTIJI.

V ZAKRISTIJO PRIHAJAJTE OD ZUNAJ IN NE SKOZI CERKEV, zato da se ne moti osebna molitev. Seveda pa ste lepo povabljeni, da se pred ali po obhajilu zadržite tudi v cerkvi za osebno molitev.

     NEDELJA, 7. marca, je 3. postna nedelja. Sv. maša po spletu je ob 10.00. Ob 14 h je v župnijski cerkvi molitev križevega pota – v živo je lahko prisotnih 10 oseb oz. družin, ostali pa ste lahko prisotni preko spleta. Lepo vabljeni k tej lepi in duhovno globoki pobožnosti.

     NEDELJA, 14. marca, je 4. postna nedelja. Sv. maša po spletu je ob 10.00. Ob 14 h je v župnijski cerkvi molitev križevega pota – v živo je lahko prisotnih 10 oseb oz. družin, ostali pa ste lahko prisotni preko spleta. Lepo vabljeni k tej lepi in duhovno globoki pobožnosti.

     NEDELJA, 21. marca, je 5. postna nedelja, imenovan tudi tiha nedelja. Sv. maša po spletu je ob 10.00. Ob 14 h je v župnijski cerkvi molitev križevega pota – v živo je lahko prisotnih 10 oseb oz. družin, ostali pa ste lahko prisotni preko spleta. Lepo vabljeni k tej lepi in duhovno globoki pobožnosti.

     KRIŽEV POT v postnem času je vsak petek pol ure pred sv. mašo (ob 17.30) in vsako nedeljo ob 14 h. Lepo vabljeni.

     ZA POPLAČILO DOLGOV IN TEKOČIH POLOŽNIC lahko darujete v župnišču, v nabiralniku v cerkvi ali zakristiji ter preko tekočega računa župnije: Župnija Sv. Jakob ob Savi, Šentjakob 33, 1231 Ljubljana – Črnuče, TRR SI56 0430 2000 3026 966, ki je odprt pri Novi KBM. Že vnaprej iskren BOG ‘LONAJ za vsak vaš dar. Iskren BOG ‘LONAJ tudi vsem, ki ste že darovali.

     VERSKI TISK: Nova številka Družine.

     Bolniška župnija v Ljubljani, Trubarjeva 80: 01/232-04-49, 041/613- 378; za Sočo 031/613-378 (Miro Šlibar). E-pošta: bolniska.zupnija@rkc.