25. NEDELJA MED LETOM

 

     VAŠE PROŠNJE ZA MOLITEV

Prosimo: - za blagoslov vseh prebivalcev naše župnije.

 

     DOGODKI

Pri verskih obredih v cerkvah in na prostem mora biti razdalja med udeleženci najmanj 1,5 metra (razen med osebami iz skupnega gospodinjstva).

VSI VERNIKI STAREJŠI OD 12 LET MORAJO IZPOLNJEVATI

POGOJ PCT (PREBOLELI, CEPLJENI, TESTIRANI).

Odgovorna oseba (župnik oz. od njega pooblaščena oseba npr. mežnar, ministrant, član ŽPS) pri vhodnih vratih v cerkev preverja, ali verniki izpolnjujejo pogoje PCT. TISTI KI BO PREVERJAL PCT-pogoj JE

NAREDIL VSE DA ZAŠČITI SEBE IN DRUGE, ZATO PROSIM, DA SE

NE JEZITE NANJ, ČE SAMI PCT pogoja NIMATE!

•   Obvezna je uporaba zaščitnih mask znotraj cerkva;

• Obvezno je razkuževanje rok ob vstopu in izstopu iz zaprtih prostorov, v katerih se kolektivno uresničuje verska svoboda.

     NEDELJA, 19. septembra je 25. nedelja med letom. Sv. maši sta ob 7 h in 10.00. Pri sv. maši ob 10.00 začnemo tudi novo veroučno leto z blagoslovom otrok. Ta dan je tudi nedelja svetniških kandidatov ljubljanske metropolije. Letošnjo nedeljo svetniških kandidatov škofa Friderika Baraga, nadškofa Antona Vovka, škofa Janeza Frančiška Gnidovca, duhovnika Andreja Majcna in profesorja Antona Strleta bomo obhajali na Rakovniku. Ob 15. uri bo v cerkvi molitev pred Najsvetejšim in nato sveta maša.

     NOV VINCENCIJEV KOLEDAR, ki ga pripravljajo v Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote je na razpolago pod korom. Zaradi koronavirusa ga ne bodo prodajali osebno po župnijah, ste pa vseeno lepo povabljeni, da jih podprete z nakupom koledarja. Koledar lahko plačate po priloženi položnici (priporočen dar je 10 evrov). Tako kot nekaj zadnjih let se sredstva zbirajo za dokončanje hiše za družino v stiski in delo z mladimi.

     VOLITVE NOVIH ČLANOV ŽUPNIJSKEGA PASTORALNEGA SVETA se približujejo. Da bi vsi skupaj imeli dovolj časa za temeljit premislek, katere tri člane boste izbrali iz vaše okolice (lahko tudi iz župnije, če resnično ne najdete ustreznih kandidatov v vašem kraju), boste v cerkvi obe nedelji pred volitvami prejeli prazne glasovalne listke. Lepo vas prosimo, da izpolnjene glasovnice prinesete s seboj k sv. maši (lahko že v soboto zvečer), v nedeljo 26. marca. Pred ali po maši boste glasovalne listke oddali v skrinjico, ki bo v ta namen postavljena pri vstopu v cerkev. Lepo povabljeni, da volitve vzamete zares in s tem prispevate pri rasti in razvoju naše župnije.

     NEDELJA, 26. septembra je 26. nedelja med letom. Sv. maši sta ob 7 h in 10.00. Za vse, ki se navdihujemo ob Sv. Vincenciju, pa je to tudi Vincencijeva nedelja. Ker lazaristi že vrsto let delujemo v tej župniji je zato prav, da tudi praznik našega ustanovitelja praznujemo skupaj. Zato to ni samo praznik nas Lazaristov in sester Usmiljenk, ampak je prav, da postane tudi naš župnijski praznik.

ROŽNOVENSKA POBOŽNOST - skupna molitev rožnega venca v mesecu

oktobru je vsak dan pred sv. mašo ob 18.30. Lepo vabljene zlasti družine

birmancev (8. in 9. razred). Vsak birmanec mora v tem mesecu vsaj enkrat

pred verniki v cerkvi pokazati, da zna moliti rožni venec.

PRVI PETEK, je 1. oktobra: Dopoldne obisk bolnikov in invalidov na domu,

zvečer ob 18.30 pobožnost v čast Srcu Jezusovemu.

     SOBOTA PO PRVEM PETKU, je 2. oktobra. Ob 18.30 je molitvena ura pred izpostavljenim Najsvetejšim. Še posebej je molitev ob prvih sobotah namenjena za duhovne poklice, zato lepo vabljeni k skupni molitvi.

     NEDELJA, 3. oktobra, je rožnovenska nedelja in prva v mesecu. Sv. maši sta ob 7 h in 10.00. Ob koncu sv. maše je molitev pred Najsvetejšim in blagoslov. Zaradi dopoldanskega blagoslova popoldne ni večernic.

     JESENSKO ŽUPNIJSKO SREČANJE BOLNIKOV, INVALIDOV IN OSTARELIH ŽUPLJANOV je v nedeljo, 3. oktobra. Zaradi razmer bo pri obeh svetih mašah, ob 7.00 in ob 10.00 možno prejeti zakrament bolniškega maziljenja. Pred sv. mašo bo priložnost za sv. spoved. Po maši zaradi omejitev glede zbiranja ne bo skupnega srečanja.

 

     RAZNO

     VPIS v 1. razred veroučne šole še poteka. Za otroke, ki so bili krščeni

v drugi župniji, s seboj prinesite dokument o krstu ali družinsko knjižico z vpisanim krstom otroka.

     VEROUK: Pričetek verouka je v nedeljo 19. septembra s sveto mašo ob 10.00. Veroučna srečanja pa se pričnejo v ponedeljek, 20. septembra. Spored je v prejšnjih oznanili. Veroučenci od 4. razreda naprej (ki ste že bili pri prvem svetem obhajilu), imate v prvem tednu spoved, in sicer VSI v Šentjakobu. Tudi veroučenci, ki boste verouk obiskovali na Pšati pridete k spovedi v Šentjakob in to v torek ob 15.30 ali ob 16.30. Veroučenci 1., 2. in 3. razreda imate verouk po razporedu.

      Ker veroukarji prihajate iz različnih šolskih razredov in tudi šol so maske pri verouku obvezne.

     ZAKRAMENT SV. KRSTA je prejela: Zara Dobravec iz Dragomlja.

     VERSKI TISK: Nova številka Družine.